cutmypic (1).png

Welkom bij Wonderschoon Yoga, ik heet Monika.

Toen ik een aantal jaren geleden een erg drukke, intensieve periode in mijn leven doormaakte (met een flinke burn-out), heb ik voor het eerst ervaren wat yoga en meditatie voor je kunnen betekenen. Door yoga en boeddhistische psychologie heb ik geleerd hoe ik met mijn grenzen moest omgaan en mijn lichaam acepteren precies zoals het op dat moment was. 

Na meer dan 10 jaar werkzaam te zijn geweest als communicatie specialist bij een aantal grote, internationale bedrijven heb ik besloten om het pad van yoga te gaan ontdekken. Sinds 2,5 jaar werk ik als hatha yoga lerares en studeer ik Vipassana meditatie binnen het Boeddhistische traditie. Ik ben ook lid van de B.K.S. Iyengar Yoga Vereniging Nederland. Als docent blijf ik me altijd ontwikkelen. Ik haal inspiratie voor de lessen uit de ervaringen verworven tijdens de workshops, mijn Iyengar Yoga opleiding en het eigen oefenen. Maar ook van alle unieke mensen om me heen.

De balans tussen lichaam & geest is mijn basis om bewust om te gaan met alles wat het leven op mijn bord gooit. Mijn praktijk helpt me rust en plezier te vinden in ‘het nu’ in de hectiek van het dagelijks leven.  Door te bewegen op het ritme van de ademhaling, heel bewust en geconcentreerd, ervaar ik een krachtige flow waarin ruimte ontstaat voor energie (Prana) om vrij te stromen.  

Met yoga wil ik je begeleiden op je levensreis en je tot persoonlijke groei inspireren. Op praktisch niveau en met adem- en lichaam oefeningen breng ik je tot vitaliteit en balans. Als lerares sta ik voor een laagdrempelige en veilige aanpak van de yoga oefeningen. Aan de hand van duidelijke instructie breng ik je op een veilige manier in de yogahoudingen. 

Authenticiteit, vriendelijkheid en persoonlijke aandacht staan centraal tijdens mijn lessen. Je mag ook een extra vrijblijvende privé les van mij verwachten - ik help je graag zodat je een gezond en kwalitatief mooi leven kunt leiden. Ik deel met je wat ik zelf heb geleerd dankzij yoga: een positieve levenshouding en het bewuste omgaan met het lichaam. 

 

Mijn Yoga, Meditatie en Filosofie CV
2013 - heden: 

Opleiding: in totaal 500 uur

Ervaring: 430 uur lesgeven

 • 200 hrs Pralaya Yoga Docentenopleiding met Robert Boustany en Dorinda Farver.

 • Afgerond 2 jaar Iyengar Yoga Docentenopleiding met Pascal Poell (Intermediate Senior I level) en Irma Mensink (Intermediate Junior II level).

 • Matrika Prenatal Yoga Certificaat - Docent Zwangerschapsyoga met Sharon Fennimore.

 • Diploma in 'Basis scholing: Fysiotherapie en Rehabilitatie', Kar-Group, Polen

 • Baby Massage Certificaat met Bev Nickolls

 • Diploma in 'Aandachtgerichte therapie - Mindfulness', Civas College;

 • Workshops: Pascal Poell, Swati Chanchani, Annemieke Post, Amy Ippoliti, Noah Maze, Mark Stephens, Jarek Jagucki, Robert Boustany, Dorinda Farver.

 • Aanvullende cursussen: Hakomi methode, Feldenkreis, Dixhorn methode, Somatic breathing; Experiental anatomy; Shantala massage; Mindfunlness & Cognitieve Boeddhistische Psychologie.

 • 2-jarige afstandsopleiding: 'Developing the Mindset of Awakening - mindfulness, self-reflection and meditation' - Mangala Shri Bhuti/Colorado

 • 1-jarige opleiding: filosofie - aan de Universiteit van Wroclaw.

 • 5-jarige opleiding: Master of Arts, kunstgeschiedenis - aan de Universiteit van Wroclaw.


 

PARTNERS VAN WONDERSCHOON YOGA:

 

 

 
 

'Havenrijck' Raamsdonksveer