Wist je dat...

Yoga betekent eenheid en is gericht op lichaam en geest tot eenheid te brengen. Of met andere woorden: yoga heeft het doel een bewuster en evenwichtiger leven te leren leiden. Je traint je geest in concentratie, opmerkzaamheid en aandacht via het lichaam. Door rustig en diep adem te halen leer je jezelf om niet te overreageren op stress.

 "Amerikaans onderzoek uit 2010 toonde aan dat yoga een flinke peut geeft aan het gaba-niveau in je brein. Gaba is een neurotransmitter die ervoor zorgt dat de hersenen minder ontvankelijk worden voor prikkels. Het is daarmee een natuurlijke tranquillizer; het brengt je denken tot rust, maakt je minder angstig en geïrriteerd, en zorgt dat je beter slaapt.

De Amerikaanse onderzoekers besloten te kijken wat er gebeurde als je lichamelijk en geestelijk gewoon gezonde mensen die nog niet eerder aan yoga hadden gedaan, twaalf weken achtereen drie yogalessen van een uur gaf. Ze kozen voor Iyengar: een rustige vorm van yoga die veel belang hecht aan proprioceptie, de precieze waarneming van het eigen lichaam [...]" (Wonderschoon Yoga: onze lessen zijn gebaseerd op de Iyengar yoga methode).

Meer lezen? Klik hier >>

 

Yoga is een kunst, een wetenschap en een filosofie.

- B.K.S. Iyengar